Ford Mustang *Eleanor*

Gyártó: GreenLight LLC
Márka: Ford
Típus: Mustang *Eleanor*
Évjárat: 1967
Méretarány: 1:18
Méret: 26,0 cm
Szín: Ezüst-fekete
Anyag: Fém - (Die-Cast Metal), fém, gumi, műanyag alkatrészek
Cikkszám: 12909
Csomagolás: Polietilén formacsomagolás, polietilén ablakos illusztrált papírdoboz
Egyéb: Nyitható ajtó, csomagtartó, motorháztető

           A Tolvajtempó (Gone in Sixty Seconds) cimű filmben látható kultikus autó modell változata. 

 

Gyártó: Greenlight
25 990 Ft

Méretarányos fém autómodell, nyitható motorháztető, csomagtartó, ajtók.

Fém, gumi, műanyag alkatrészek.

 

Cikkszám: 12909

Évjárat: 1967

Szín: Ezüst

 

Egy nem létező autólegenda sikertörténete

Szerző: ő
 
A Ford Mustang 'Eleanor' kultikus modell, minden akciófilm-rajongó egyik kedvence. Egy hétvégi árverésen annak ellenére hozott közel negyedmilliárdot, hogy ilyen autó nem is létezett soha.
 
 
Ford  220 milliót hozott a Tolvajtempó Mustangja
 
Kevés olyan relikvia van, amelynek imádatán előbb vagy utóbb ne kerekedne felül a pénz szeretete. Így történt ez ebben az esetben is, amikor a filmtörténet egyik legismertebb autója, a Tolvajtempó 2000-es remake-jében parádézó 1967-es Ford Mustang 'Eleanor' került kalapács alá. 
 
Az autó egyike volt annak a tizenegy járműnek, amelyet a filmhez építettek; és amelyek közül csupán három élte túl sértetlenül a forgatást. A kritikusok fanyalgása közepette kibocsátott filmet a közönség imádta, és ami még fontosabb, az akciófilm betekintést engedett az autók világában kevéssé jártas emberek számára a tuning, az utcai sportkocsik világába. 
 
Eleanorért, amelyet az eredetiségét igazoló, alvázszámát is feltüntető plakettel együtt bocsátottak árverésre, eredetileg legalább százezer dollárt (22,5 millió forint) remélt kapni az eladó, ám a végén pontosan tízszer ennyit, egymilliót (225 millió Ft) hozott a konyhára az autó. 
 
Ford  220 milliót hozott a Tolvajtempó Mustangja
 
A Tolvajtempó egy 1974-es film újraforgatott változata. Érdekessége, hogy az eredeti filmben egy 1973-as Ford Mustang szerepelt, tehát az új verzióban, amelyet a Disney forgatott, korábbi modellt használtak. 
 
A közhiedelemmel ellentétben az Eleanor elnevezés az eredeti film ötletgazdájának (aki producer és kaszkadőr is volt egy személyben), Toby Halickinek a fejéből pattant ki; jogutódjai sikeresen be is perelték a Shelby-t, amikor a 2000-es film sikere nyomán Eleanor kiteket kezdett kínálni régi Mustangokhoz. 
 
A most elárverezett autó orrában egy négyfokozatú kéziváltóra kötött, 400 lóerős 5.7 V8 blokk dohohg, a kéjgáz-befecskendező kit csupán filmes díszlet volt.
 
Az Eleanor (az eredeti és az új egyaránt) a filmtörténet egyetlen olyan ismert autója, amely "saját maga" megjelöléssel stáblistán is szerepelt
Az ügyfelek akik megvásárolták ezt a terméket, ugyanakkor megvásárolták